Przystawki

  • Śledź w zalewie(opalany)(60g)/ Smoked herring in brine(60g)

    • cena / price 19zł

    Sos tatarski, marynowana gruszka, orzech włoski, oliwa szczypiorkowa, pieczywo.

    Tartar sauce, marinated pear, walnut, chive oil.

  • Tatar wołowy / Beef tartar

    • cena / price 25zł

    Tradycyjny tatar wołowy (100g) cebula, ogórek kiszony, pieczywo, masło 

      Beef tartar (100g) with onion, salted cucumber, bread, butter

  • Tatar wołowy na czosnkowej grzance / Beef tatar on garlic toast

    • cena / price 25zł

    Tatar wołowy (100g) na czosnkowej grzance

    Beef tartar steak (100g) on a garlic toast

  • Szparagi 6szt (60g)/ Asparagus

    • cena / price 17zł

    Jajko poche, wędzony twaróg, pieczywo/egg poche, smoked cottage cheese, bread.

  • Wątróbka drobiowa(100g)/ Liver in saucepan (120g)

    • 15zł

    Sos śmietanowy, cebula, jabłko, pieczywo/ poultry liver stewed with apple onion, pickled cucumber, bread

  • Deska serów i wędlin (dla dwóch osób)/ board of meats and cheeses (300)g

    • 55zł

    Deska wędlin duszonych dymem olchowym oraz serów kozich- niepasteryzowanych, marynaty/

    Board of sausages stewed alder smoke and goat- unpasteurized cheeses, marinades.