Przystawki

  • Tatar ze śledzia wędzonego/ Smoked herring tartare

    • cena / price 17zł

    Tatr ze śledzia wędzonego (100g) sos tatarski, cebula, papryka, pieczywo, masło

    Smoked herring tartare (100g) tartar sauce, onion, pepper, bread, butter

  • Tatar wołowy / Beef tartar

    • cena / price 25zł

    Tradycyjny tatar wołowy (100g) cebula, ogórek kiszony, pieczywo, masło 

      Beef tartar (100g) with onion, salted cucumber, bread, butter

  • Tatar wołowy na czosnkowej grzance / Beef tatar on garlic toast

    • cena / price 27zł

    Tatar wołowy (100g) na czosnkowej grzance

    Beef tartar steak (100g) on a garlic toast

  • Deska wędlin i serów/ Board of meats and cheeses

    • cena / price 55zł

    Deska wędlin duszonych dymem olchowym oraz serów kozich-niepasteryzowanych, marynaty (300g)

    (Dla dwóch osób)

    Board of sausages stewed with alder smoke and goat-unpasteurized cheeses, marinades (300g)

    (For two people)

     
     

     

     

     

  • Przystawki na ciepło / Hot starters

  • Wątróbka w rondelku / Liver in a saucepan

    • cena / price 15zł

    Wątróbka drobiowa duszona z jabłkiem i cebula (120g) ogórek kiszony, pieczywo

    Poultry liver stewed with apple (120g) onion, pickled cucumber, bread

  • Kaszanka z patelni / Black pudding on a pan

    • cena / price 15zł

    Kaszanka  serwowana na patelni z cebulą (120g) ogórek kiszony, pieczywo

    Black pudding (120g) served on a pan, onions, pickled cucumber, bread