Przystawki

  • Tatar ze śledzia/Tatar with herring

    • cena / price 17zł

     Tatar ze śledzia (100g) cebula, papryka, pieczywo, masło

     Tatar with herring (100g) onion, paprika, bread, butter

     

  • Tatar wołowy / Beef tartar

    • cena / price 25zł

    Tradycyjny tatar wołowy (100g) cebula, ogórek kiszony, pieczywo, masło 

      Beef tartar (100g) with onion, salted cucumber, bread, butter

  • Topinka / Beef tatar on garlic toast

    • cena / price 27zł

    Tatar wołowy (100g) na czosnkowej grzance.

    Beef tartar steak (100g) on a garlic toast

  • Deska wędlin staropolskich (dla dwóch osób) / Meats naturally smoked (for two)

    • cena / price 35zł

    Wędliny naturalnie wędzone (300g) dymem olchowym bez konserwantów 

    Meats naturally smoked (300g) alder smoke without preservatives 

  • Deska serów naturalnych (dla dwóch osób) / Plate of natural cheeses (for two)

    • cena / price 45zł

    Sery kozie (300g) z gospodarstwa ekologicznego z mleka niepasteryzowanego, żurawina 

    Goat cheese (300g) from an organic farm, unpasteurized, cranberyy 

  • Przystawki na ciepło / Hot starters

  • Wątróbka w rondelku / Liver in a saucepan

    • cena / price 15zł

    Wątróbka drobiowa duszona z jabłkiem i cebula (120g) ogórek kiszony, pieczywo

    Poultry liver stewed with apple (120g) onion, pickled cucumber, bread

  • Kaszanka z patelni / Black pudding on a pan

    • cena / price 15zł

    Kaszanka  serwowana na patelni z cebulą (180g) ogórek kiszony, pieczywo

    Black pudding (180g) served on a pan, onions, pickled cucumber, bread